Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.
- Pro zobrazení lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte, nebo si můžete přehrát TRAILER K LEKCI.

PRÁCE S INVENTÁŘEM
Do etikety patří i to, jak se staráme o náš INVENTÁŘ a jak s ním pracujeme, jak ho předáváme našim hostům i jak ho zpětně od našich hostů přebíráme. Například bychom se měli UBROUSKŮ dotýkat co nejméně, protože je hosté používají k OTÍRÁNÍ ÚST. To znamená, že tvary, do kterých skládáme ubrousky, by měly být co nejjednodušší. SKLO bychom měli předávat hostům v perfektní formě. Vinné sklenice vždy uchopíme pouze za nožku a co nejníže. Studené nápoje neservírujeme v horkých sklenicích, které jsme právě vyjmuli z myčky. PŘÍBORY při prostírání máme na platíčku nebo zabalené v příručníku a z něj je odebíráme. UBRUSY jsou sice v gastronomii na ústupu, ale při určitých příležitostech jsou nepostradatelné a také s nimi musíme pracovat velice pečlivě. A když pracujeme s ubrusy, tak potřebujeme také MULTONY. K oživení prostřeného stolu nebo i sváteční tabule se může hodit vhodně zvolený BĚHOUN. Ubrusy a běhouny by měly být o vyžehlené, takže k vybavení restaurace patří i žehlička.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
Novinka
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.