Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.
- Pro zobrazení lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

VŠEOBECNÁ PRAVIDLA ETIKETY V GASTRONOMII
ETIKETA zahrnuje pravidla, která určují vhodné a přiměřené chování i společenské normy při stolování a během společenských akcí. ETIKETA V GASTRONOMII není vůbec samostatná disciplína, nemůžeme ji oddělit od ostatních činností. Je to součást pohostinnosti a profesionálního servisu, který poskytujeme našim hostům. Je na nás, na lidech v servisu, jaký ZÁŽITEK našim hostům poskytneme, kvůli kterému k nám chodí.
ZÁKLADNÍ PRAVIDLO je: „host nesmí odejít z našeho podniku nespokojený“.
Seznámíme se strukturou, které se říká HIERARCHIE, která určuje, jak jsou jednotlivci nebo skupiny organizováni, jaké mají ROLE, PRÁVA i POVINNOSTI. Stejné je to i na pracovišti, kde platí pravidla společenské významnosti, přednost mají ženy a starší spolupracovníci. V osobním i pracovním životě se neobejdeme bez korespondence, proto si vysvětlíme, jak psát obchodní dopisy. V praxi se setkáváme s pozvánkami na akce, na kterých je řada údajů, kterým musíme rozumět. Na pozvánkách je mimo jiné uvedený DRESS CODE, řadu variant si vysvětlíme a ukážeme. A to není zdaleka vše, o čem si povídáme v této lekci.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
Novinka
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.