Přihlásit se


PROCES VÝROBY OVOCNÝCH PÁLENEK

PROCES VÝROBY OVOCNÝCH PÁLENEK

Než vznikne prvotřídní OVOCNÁ PÁLENKA, uběhne poměrně dlouhý čas a je třeba mít kvalitní technologie. Tomu předchází i získání zralého a zdravého ovoce bez známek hniloby nebo plísně. Ovoce se nadrtí a kvasí včetně pecek a jadřinců. Následuje DESTILACE OVOCE, při které se kvašený ovocný kvas přeměňuje na koncentrovaný ALKOHOLICKÝ DESTILÁT. Zpravidla nezůstává při jedné destilaci, ale následuje několik dalších. A než putuje PÁLENKA k zákazníkovi nebo do našich provozů, musí si odpočinout a dozrát. Často pálenky dozrávají v dřevěných sudech, v kterých získávají specifické aroma i barvu. Můžeme si vybrat standardní pálenky nebo limitované edice z jednoho roku a z jedné odrůdy. Jak to vše probíhá? To se dozvíte v této lekci.

Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ

staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality

V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.

Připravujeme

V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.