Přihlásit se


SUROVINY K VÝROBĚ PIVA

SUROVINY K VÝROBĚ PIVA

V této lekci se seznámíme se surovinami, které potřebujeme k výrobě piva. Je to obvykle voda, slad, chmel a kvasnice. Voda je základní surovina a tvoří zhruba 90-95% objemu piva. Slad je naklíčené a usušené obilné zrno a ječmen je nejčastěji používaná obilnina pro slad v ČR. Chmel otáčivý (Humulus lupulus) je vytrvalá dvoudomá rostlina, jejíž hlávky/šištice dodávají pivu hořkost, aroma a vůni. Ty se ale nejčastěji zpracovávají do chmelových pelet. Dále ještě potřebujeme kvasnice, a to kvasnice na spodní kvašení a kvasnice na svrchní kvašení. Do piva se mohou použít i další suroviny, jako např. konopí, med, různé koření, například koriandr, zázvor či různé druhy ovoce.

Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ

staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality

V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.

Novinka

V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.