Přihlásit se


VÝROBA PIVA A PIVOVARSKÉ TECHNOLOGIE

VÝROBA PIVA A PIVOVARSKÉ TECHNOLOGIE

V této lekci si vysvětlíme celý proces výroby piva v malém řemeslném pivovaru a v jakých technologiích se pivo vyrábí. Výrobu dělíme na dvě fáze. V první „teplé“ fázi vyrábíme na varně mladinu, v druhé „studené“ fázi vyrábíme za pomoci kvasnic pivo. Po našrotování sladu přichází tzv. vystírání, tzn. smíchání varní vody se sladovým šrotem, pravděpodobně nejdůležitější fází je potom rmutování. Po scezování a vyslazování je poslední etapou horké fáze výroby piva chmelovar. Výrobou mladiny je zakončena horká fáze výroby piva. Po přidání kvasnic začíná hlavní kvašení. Fáze kvašení se rozděluje na fázi hlavního kvašení a dokvašování neboli zrání piva. Ve fázi zrání zároveň dochází k dokončení senzorického profilu piva a jeho vyladění.

Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ

staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality

V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.

Novinka

V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.